10:00 17.06.2014
Александр Алогол опубликовал запись

Полезные советы

Гірчиця в домашніх умовах

Гірчиця в домашніх умовахГірчиця — одна з найпопулярніших гострих приправ до страв у всьому світі. Її можна зустріти в кожній національній кухні. Але сьогодні гірчиця стала не просто приправою, а ще і одним з інгредієнтів для приготування різноманітних страв-салатів, м'яса, ковбас, курки і багато чого іншого.

Класичний рецепт гірчиці

На полицях магазинів ви можете побачити безліч видів гірчиці. Це недорогий продукт з великим терміном зберігання, але якщо ви хочете отримати дійсно високоякісний продукт, то краще зробити гірчицю самостійно. Тим більше що гірчиця, зроблена в домашніх умовах, сприяє травленню, поліпшує апетит і навіть лікує кашель і позбавляє від перших симптомів застуди.

Гірчиця в домашніх умовах


Класична гірчиця — це приправа, приготовлена із звичайного гірчичного порошку. Щоб зробити її в домашніх умовах, необхідно в порошок гірчиці додати трохи окропу, так, щоб вийшла суміш, що нагадує по консистенції густу сметану. Її треба залишити в теплому місці на 10 годин (це виведе всю гіркоту). Коли ви дістанете суміш, то побачите, що в ній є трохи зайвої рідини, її потрібно злити, а потім додати в ємність оцет, сіль, цукор. Всі інгредієнти повинні підбиратися «на смак», щоб гірчиця стала такою, яка до душі саме вам. Коли ви почнете перемішувати всі складові, по кухні пошириться характерний гірчичний запах, це означає, що ви на вірному шляху і всього через пару хвилин гірчиця буде готова.

Гірчиця в домашніх умовах


Ще один класичний рецепт гірчиці, за яким її готували ще в кінці 19 століття, заснований на гірчичному порошку і огірковому розсолі. Щоб приготувати гірчицю, необхідно в емальованій ємності змішати 100 г порошку гірчиці з двома потовченими бутончиками гвоздики, 15 г куркуми і щіпку меленого коріандру. Коли ви будете додавати куркуму, ви побачите, як буквально за секунду сіруватий порошок гірчиці набуває жовтий колір і пряний запах. Огірковий розсіл перед тим, як вливати в суміш, необхідно нагріти до 40 градусів. Щоб зробити гірчицю, вам знадобитися 160 мл розсолу, його нагрівають і невеликий цівкою вливають у прянощі, постійно помішуючи. Отримана суміш по консистенції буде нагадувати густу сметану і в неї слід додати 20 г меду і по 7 г цукру і солі. Тут слід бути обережними і регулювати кількість інгредієнтів, оскільки розсоли бувають дуже солоними і, можливо, ви і зовсім обійдетеся без солі, а може бути і додасте трохи.

Після того як всі основні продукти перемішані, їх залишають у цій же ємності, яку накривають кришкою і поміщають в тепле місце години на 6. Це необхідно для того, щоб гірчиця втратила всю гіркоту, але при цьому залишилася «міцної» на смак.

Гірчиця в домашніх умовах


По закінченні визначеного часу гірчичну суміш слід перемішати і додати в неї сік половини лимона і 35 мл рослинного масла (краще нерафінованої). Всі! Гірчиця готова! Після цього її слід перекласти в керамічну або скляну баночку і щільно закрити кришкою. Зберігають гірчицю, зроблену в домашніх умовах, тільки в холодильнику.

Мы — это то, что мы публикуем
Загружайте фото, видео, комментируйте.
Находите друзей и делитесь своими эмоциями.
Присоединяйтесь

Подарки

Июнь 2014
пн вт ср чт пт сб вс
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Войти